Het is nooit te laat om te worden wie je had kunnen zijn - George Eliot

Persoonlijke coaching

Heb je ooit ervaren hoe coaching een positieve invloed heeft op hoe jij je voelt en gedraagt? Hoe fijn het effect ervan is op zowel je persoonlijke als je professionele leven.

Stel je eens voor: je zit goed in je vel, je presteert op je best, je bent een gewaardeerde collega en je creativiteit stroomt als een malle. Hierdoor ben je niet alleen een leuker persoon voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Coaching gaat verder dan dat. Het vergroot je kansen op succesvol ondernemen en het opent een deur naar andere carrièremogelijkheden. Met een opgeruimd hoofd ben je namelijk veel beter in staat te doen wat je graag wilt, waardoor je betere keuzes maakt en meer balans en vitaliteit in je leven ervaart.

Het gevolg? Zin en plezier om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Ik geloof in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en coaching om het beste uit jezelf te halen. Of het nu gaat om het vergroten van je effectiviteit in je werk of het vinden van betekenis in je leven. Samen gaan we aan de slag om te kijken op welke gebieden jij vooruitgang kunt boeken. Ik maak hierbij gebruik van verschillende technieken zoals ACT, Rake Vragen®, oplossingsgericht- en systemisch coachen. 

Als coach ga ik je niet vertellen wat je moet doen. Het is mijn rol om de antwoorden in jou naar boven te laten komen, voor duurzame resultaten. Door inzicht te krijgen in jouw eigen processen ontstaat er namelijk de mogelijkheid tot echte verandering!

We kijken naar wat er werkelijk aan de hand is. We kijken naar welke patronen en herhalingen er in jouw leven of werk spelen, en wat er nodig is om daar verandering in te brengen. Als je merkt dat je niet je volledige potentieel kan benutten waardoor je vastloopt in je werk of dagelijkse bezigheden kan dat leiden tot steeds terugkerende problemen, totdat we de kernoorzaak van deze problemen begrijpen. Systemisch kijken helpt om die patronen te ontdekken. 

Mijn coachingsessies vinden plaats in mijn praktijk, buiten in het Dwingelderveld of online.

Samen aan de slag!

Coaching voor vrouwen

Voel je de druk van burn-out en de uitdagende overgangsfase?  Scheelt het niet veel of je komt thuis te zitten? Wil je dat liever voorkomen? 

Vrouwen in de overgang ervaren vaker burn-out achtige symptomen, en ik begrijp hoe verwarrend en uitdagend dit kan zijn. Mijn specialiteit ligt in het ontrafelen van de complexiteit van burn-out en het aanpakken van de unieke uitdagingen die bij de overgang komen kijken.

Of je nu midden in de overgang zit, worstelt met burn-out, of beide ervaart, mijn aanpak is holistisch en gericht op jouw individuele behoeften. Je staat er niet alleen voor. Kies voor begeleiding die zich richt op jouw specifieke situatie. Samen gaan we op reis naar weer een leven vol vitaliteit en veerkracht.

Veel werkgevers staan ervoor open om een traject af te nemen ter voorkoming van uitval! Ik werk veel voor Buro Vitale Vrouw en verzorg daar zowel 1-op-1 trajecten als workshops over de overgang.

Samen aan de slag!

Coaching voor teams

Teamontwikkeling en het vormen van een goed team is best een uitdaging. Iedereen in een team, of je nu een teamlid bent of een leidinggevende, brengt zijn of haar eigen bagage en persoonlijke dynamiek mee in de mix van het team én daarmee ook in de organisatie. Dat kan soms behoorlijk ingewikkeld en zelfs tegenstrijdig zijn.

Als systemisch teamcoach kijk ik samen met het team naar de dynamiek binnen het team, ieders specifieke bijdrage aan het team én de eigen dynamiek. 

Door naar het grotere geheel te kijken (teamlid, team én organisatie) kunnen we meestal snel en helder inzicht krijgen in de ontwikkeling en bewegingen die een team kan doormaken.

"Als je blijft doen wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg"- Albert Einstein

Kennismaken

Publicaties en artikelen

AM I FUTURE PROOF?

Deze foto is gemaakt tijdens een live Bootcamp bij de gemeente Borger-Odoorn. Onderdeel van “leer meer over digitalisering”, ontstaan door een samenwerking tussen I.AMDIGITAL en TalentFirst Nederla...

Ontrouw aan jezelf?

Ze loopt al jaren bij therapeuten en coaches, gaat naar workshops en retraites om aan haar persoonlijke ontwikkeling te werken. Nog nooit heeft ze gevonden wat ze zocht. Fast Forward: We zijn in d...

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn therapeutische behandelingen worden namelijk door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Je bent er zelf verantwoordelijk voor op te hoogte te zijn van jouw eigen verzekeringsvorm en voorwaarden. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. Wil je het zeker weten? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar!

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In een aantal gevallen kan je via jouw werkgever trajecten vergoed krijgen. Bij begeleiding en herstel van een burn-out bijvoorbeeld. Als ZZP-er zijn coachingsessies belasting aftrekbaar. Prijzen vermeld op mijn website zijn voor particuliere trajecten. 

Het verplaatsen of anuleren van een afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren, anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht, met uitzondering van onvoorziene omstandigheden.


© Monique Jongmans. Realisatie: Praes.